De Koopman Nieuwegein heeft nu ook TAMME KASTANJES 400 gram 1,99!…

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Wat wordt het shotje van deze week? Reageer wel ond…
14 november 2018
CHRISTMAS PARTY 22 DECEMBER 2018
15 november 2018


De Koopman Nieuwegein heeft nu ook TAMME KASTANJES 400 gram 1,99!
Leuk om te poffen, of om een spruitjesstamppot mee te maken (zie recept hieronder)

Vind je het te duur? geen nood, ze hebben ook een pond bietjes voor 39 cent en 400 gram spinazie voor 39 cent.

Goeie koop weer bij De Koopman!

Recept:
Kastanje-spruitjesstamppot

Ingrediënten:

800 g kruimige aardappels
500 g spruitjes
250 g kastanjes
50 ml melk
boter
1 el appelstroop
2 appels (Jonagold of Elstar)
1 tl kaneel
75 g amandelen

Bereidingswijze:
-Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
-Breng een andere pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de kontjes van de spruitjes en kruis de grote exemplaren aan de onderkant in.
Kook de spruitjes in circa 8 minuten gaar.
-Kook de kastanjes de laatste 5 minuten mee met de spruitjes.
Giet de aardappels af en stoom droog. Giet de spruitjes en de kastanjes af en meng door de aardappels.
-Pureer het geheel met een pureestamper.
-Verwarm de melk. Maak de stamppot smeuïg met de melk en een klontje boter en breng op smaak met de appelstroop en een beetje zout en peper.
-Schil de appels. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Meng in een kom de appels met de kaneel.
-Verhit boter in een pan en bak de appels in circa 6 minuten goudbruin.
-Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak de amandelen grof.
-Bak de amandelen de laatste twee minuten met de appels mee en voeg een klontje boter toe.
-Serveer de gebakken appeltjes bij de spruitjes-kastanjestamppot.




Bekijk op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *